joi, 19 martie 2009

Taxi

Azi ma simt generos si plin de idei (adica idiot) asa ca o sa mai scriu odata.
Am ajuns la concluzia ca atunci cand trebuie sa ajungi de acasa pana in strafundurile gaoazei Bucurestiului (sau in general orasul natal) este o idee proasta sa iei taxiul. Recunosc, o calatorie cu un autobuz plin de nespalati nu e deloc placuta, dar totusi e mai bine decat cu taxiul pentru caaaaaaaaaaa:
Atunci cand mergi cu taxiul, inevitabil te vei confrunta cu una din urmatoarele doua situatii:

1. Taxiul va costa mult si nu cred ca are rost sa explic de ce asta e un lucru rau. Daca nu intelegi de ce e un lucru rau sa dai multi bani pe taxi te rog frumos sa nu-mi mai citesti blogul si sa-mi dai ignore pe messenger daca e cazul.

2. Taxiul nu va costa mult. Si in momentul asta va intrebati: "Asta e un lucru rau?". Pai da, e un lucru foarte rau sa te coste putin taxiul de acasa pana in gaoaza orasului. Pentru ca taxiurile (da, stiu ca taxiurile nu sunt niste entitati inteligente dar imi place mie sa folosesc formularea asta) taxeaza la kilometru, prin urmare cu cat platesti mai putin, cu atat locuiesti mai aproape de respectiva gaoaza a orasului, lucru pe care puteai foarte bine sa-l ignori daca nu luai taxiul. In cazul de fata ignoranta (ignoranTZa, nu vreo tipa ignoranta, in continuare ma incapatanez sa scriu fara diacritice) e o binecuvantare.

Sigur, ar fi teoretic posibil sa existe o suma care sa nu fie nici prea mare nici prea mica, dar stie cineva care e acea suma? Firea mea pesimista nu poate sa conceapa asa ceva. Sau e prea scump, sau este dubios de ieftin. Viata e mult mai simpla in alb si negru, ar trebui sa incercati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu