luni, 20 aprilie 2009

Conspiratii

Din umbra aparu un ninja care imi taie varful aprins al tigarii cu katana lui proaspat ascutita...

Asa va incepe povestea pe care o voi spune peste cativa ani, cand conspiratia impotriva fumatorilor va ajunge la urmatorul nivel: ninja care vaneaza fumatori. Nu consider ca exagerez sau ca sunt mai paranoic decat de obicei, pur si simplu nu stiu la ce se vor mai gandi acei oameni care pun poze pe pachetele de tigari, care interzic fumatul in locuri publice si care, mai presus de toate, cresc preturile la tigari in mod constant. Daca nu ma intelegeti, cititi va rog povestea urmatoare:

A fost odata ca niciodata un tip care s-a apucat de fumat. Dupa ce a ajuns la un pachet pe zi, iar pretul tigarilor crestea in mod constant, el a gasit solutia perfecta: sa isi ruleze singur tigarile. Atunci a descoperit el o lume cu totul si cu totul noua: Tobacco Shop-urile. Tobacco Shop-urile erau acele locuri mirifice unde gaseai tot ce tine de tutun si nu numai. Erau locurile unde sigur gaseai un cadou adecvat pentru un fumator, sau unde puteai gasi sortimente de tigari inexistente la magazinul din colt.
Dupa cateva luni in care acel tip era foarte fericit ca facea o economie considerabila cumparandu-si doar 3 pachete de tutun pe luna, la un moment dat nu a mai gasit sortimentul lui preferat de tutun. Astfel, a reinceput sa fumeze tigari normale, asteptand ca Tobacco Shop-urile sa-si reinnoiasca stocul de tutun. Si a asteptat, si a asteptat, verificand in permanenta respectivele magazine pentru a afla daca situatia s-a schimbat.
Intr-o zi, cand aproape renuntase la orice speranta, a vizitat unul din respectivele magazine si a vazut un tutun la fel ca cel pe care il fuma el, doar ca un pic mai tare. El nu voia sa fumeze tigari mai tari, dar ce l-a frapat a fost pretul acelui tutun. Pretul era, fara indoiala, si cel pe care urma sa il aiba tutunul pe care il fuma el si era... DUBLU FATA DE CAT PLATEA PANA ATUNCI.

Poveste de groaza, nu? Fumatorii sigur ma inteleg si asteapta si ei cu frica in san sa apara din umbra un ninja care sa le stinga tigarile cumparate cu bani munciti din greu.
Poate ca par ipocrit, sustinand cauza fumatorilor in conditiile in care acum 2 ani si ceva eram eu insami un nefumator convins, dar provoc orice nefumator sa se apuce de fumat si apoi sa se lase. Nu e asa simplu cum suna si nu mi se pare deloc normal sa te oblige cineva sa te lasi de fumat. Pana si doctorul, cand iti zice ca ai cancer pulmonar, nu te obliga sa te lasi de fumat, doar iti recomanda acest lucru, deoarece este, in fond, alegerea ta.
Pana una alta, cred ca singurul motiv pentru care tigarile nu sunt inca pe lista drogurilor interzise este pentru ca statul isi ia o caruta de bani de la fumatori. Nu doar statul nostru ci si celelalte state in care s-a intamplat exact ce se intampla acum la noi cu preturile.

Un comentariu:

  1. Iti dau dreptate. Asta spun mereu cand mai scumpesc tigarile sau ma dau afara dintr-un local pt ca fumez... In alte tari nu mai ai voie sa fumezi deloc in baruri etc si vezi o tona de oameni care dardaie de frig afara, fumand.

    De vreme ce au creat tigarile, sa gaseasca un antidot adevarat, nu sa scumpeasca tigarile..

    RăspundețiȘtergere