joi, 28 mai 2009

42

Cei care au citit cartea sau macar au vazut filmul Ghidul Autostopistului Galactic probabil au tresarit vazand acest titlu. Ceilalti sa faca bine sa se documenteze inainte sa citeasca mai departe.

Ideea e ca m-am prins si eu care ar fi una din cele mai potrivite intrebari pentru acest raspuns, si anume: La ce varsta nu mai trebuie sa-ti justifici intarzierile?
Am ajuns la concluzia asta vazand cat efort depunem pentru a gasi o scuza buna ca sa mai ciupim 10 minute de somn, sau pur si simplu sa mai stam cu ochii beliti in monitor un pic (ceea ce fac eu acum de exemplu). De cand ma stiu asta a fost una din marile mele dileme. Fie ca era vorba de scoala, liceu, facultate, munca sau mai stiu eu ce, tot timpul trebuia sa am o scuza buna ca sa intarzii, sau mai degraba sa nu ma prezint deloc.
De ce 42? Pai pentru ca la 42 de ani sau ai invatat sa nu mai intarzii (Bogdan, sper ca n-o sa astepti pana la 42 de ani ca sa te dezveti de acest prost obicei), sau ai ajuns intr-un punct in care altii trebuie sa isi justifice intarzierile in fata ta. Ar fi putut fi si alt numar, dar Ghidul Autostopistului Galactic m-a marcat si mi s-a parut mie foarte potrivit numarul 42.
Sincer nu vad ce as mai putea sa scriu in continuare, ma indoiesc ca exista macar o persoana care citeste asta si nu a avut niciodata probleme in a gasi o scuza buna pentru o intarziere. Decat sa mai scriu ceva doar ca sa mai umplu spatiu (ceea ce fac deja) mai bine va las sa va ganditi la scuze bune sau la metode de a evita intarzierile.

6 comentarii:

  1. mai frate, chiar ai devenit filozof... rezultatul? sau prietenii tai nu te mai inteleg (sunt prea prosti pentru asta)... sau nu mai ai niciun prieten... prea nu mai are nimeni niciun comentariu..spun asta pentru ca am citit si celelalt blog, ala cu prostii... parca se leaga...

    RăspundețiȘtergere
  2. mai frate, chiar ai devenit filozof...ce ma framanta e ca din ce scrii tu cu mai mult miez, din aia nu mai comenteaza nimeni, chestie care ma duce la gandul ca sau ti-ai pierdut prietenii (de! "soarta trista a geniului in societatea prost alcatuita"), sau astia nu stiu sa dialogheze la nivelul asta...cu atat mai mult cu cat ti-am citit si posturile (implicit comentariile) de pe blogul cu prostii...

    RăspundețiȘtergere
  3. Blogu cu prostii era ceva mai promovat, eu oricum nu scriu de dragul cuiva, scriu ca sa am o activitate. Si oricum, prefer zero comentarii decat 100 de genul "ai dreptate" sau "esti prost"...

    RăspundețiȘtergere
  4. Si n-am devenit filosof, chiar nu-mi plac filosofii, eu doar scriu ce prostii imi trec prin cap in eventualitatea ca exista macar o persoana pe lumea asta care sa aiba vreun uz practic pt ele.

    RăspundețiȘtergere
  5. Vezi "bah" Matei ca nu sunt singura ta fana obsedata care iti citeste si soarbe cuvintele murind de nerabdare sa mai scrii ceva si gandindu se mereu la modalitati de a vorbi cu tine nu doar anonimat...of.....da..clar..in orice caz, referitor la commenturi, cum spuneai, nu ti place sa ti se spuna ceva doar de dragul comunicarii...dar tin sa mentionez de ceva timp si nu indrazneam...eu cred...adica e propria si inutila mea parere..ca in ultimul timp nu prea mai ai inspiratie..si nu numai asta...dar parca nu-mi mai da de gandit la fel de mult ca inainte ce scrii...oare am dreptate?

    RăspundețiȘtergere
  6. poate ai dreptate sau poate esti influentata de faptul ca acum ma cunosti personal...

    RăspundețiȘtergere