vineri, 22 august 2008

Ocazii speciale

"Pastrez sticla asta pentru o ocazie speciala." Aceasta este o fraza pe care nu o aud frecvent, poate doar prin filme. Acest lucru nu inseamna ca nu exista oameni care chiar folosesc aceasta fraza in legatura cu o sticla veche de vin, tarie sau mai stiu eu ce naiba. Intr-adevar, daca ai o sticla de vin de 50 de ani nu o bei pur si simplu la micul dejun, astepti o ocazie speciala.
Acum intervine problema raportului intre valoarea x a bauturii (x este obtinut cumuland calitatea bauturii, in functie de provenienta si metoda de obtinere, si vechimea ei) si valoarea y a importantei ocaziei. Astfel, daca y este mai mic decat x, nu este acceptabil sa consumi respectiva bautura la respectiva ocazie. Acum problema este ca y este constant iar x este in continua crestere deoarece bautura continua sa se invecheasca. Din acest motiv anumite bauturi nu vor fi consumate niciodata de oamenii care respecta raportul x/y.
Pentru cei care nu au inteles, voi exemplifica. Sa presupunem ca te afli in posesia unei sticle de vin frantuzesc veche de 40 de ani. Este absolut evident ca aceasta sticla nu va fi consumata la o ocazie mai putin importanta decat, sa zicem, nunta copilului tau (daca detii o astfel de sticla esti cel mai probabil deja insurat si ai copii). Dar, asteptand respectiva nunta, vinul se poate invechi cu inca 10 ani, atingand vechimea de 50 de ani, caz in care coeficientul x al bauturii va depasi y-ul ocaziei. Astfel, ca un adevarat colectionar de bauturi pasionat, va trebui sa astepti o ocazie mai importanta, cum ar fi aniversarea ta de 100 de ani, ocazie care are un y = infinit (parerea mea). Nu multi oameni traiesc pana la 100 de ani, si nu este garantat ca vei mai fi in stare sa procesezi alcoolul la respectiva varsta, asta ca sa nu mai vorbim de eventualele afectiuni psihice care te-ar impiedica sa-ti amintesti de respectiva sticla sau sa constientizezi faptul ca este a 100-a aniversare a ta. Deci, sticla de vin cel mai probabil va fi lasata mostenire cuiva (evident un alt colectionar de bauturi pasionat) si povestea va fi luata de la capat.
Concluzia este evidenta dupa parerea mea...





...





...




...CONSUMATI ALCOOLUL CAT E PROASPAT SAU RAMANETI FARA EL!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu