vineri, 23 ianuarie 2009

Criza financiara

Probabil cei care ma cunosc ma cred in stare sa fi aflat abia acum de criza financiara a ma-sii. Nu, dar de curand am avut o revelatie cu privire la cauza respectivei crize. Nu, nu este niciunul din motivele propuse pana acum, este ceva la care nu s-ar fi gandit nimeni.
Dupa cum stiti (sau ar trebui sa stiti), Bucurestiul este un oras cu chirii foarte ridicate, chiar si dupa standarde mondiale. Va dati seama, in conditiile in care un apartament de 2 camere intr-o zona nu foarte buna ajunge si la 500 euro pe luna (asta fiind chiar o previziune optimista), cam cat ar costa un spatiu echivalent cu 2 apartamente de 4 camere, eventual si in centru.
Evident ma refer la sucursalele bancilor. Dar bancile platesc respectivele chirii de cand lumea, si in locuri chiar mai scumpe decat Bucurestiul. Ce are orasul asta atat de special incat sa cred eu ca este responsabil pentru o criza financiara la nivel mondial? Va las sa raspundeti singuri la intrebarea asta in urmatorul moment cand veti vrea sa scoateti bani de pe card si va veti pune intrebarea: "Sa merg 10 metri in stanga pana la Raiffeisen? Sau sa merg 10 metri in dreapta pana la Raiffeisen?"


...decizii... decizii... cred ca totusi o sa traversez strada si o sa merg la unul din BRD-uri...

4 comentarii:

  1. criza financiara in romania este indusa prin media, nici nu ar fi trebuit sa ajunga la noi vreo panica d'asta...

    RăspundețiȘtergere
  2. 50% de acord, nu e indusa prin media dar este amplificata de ea. Oricum, foloseste si tu banii pe care nu i-ai pierdut din cauza crizei financiare si scoate-ti simtul umorului de la amanet.

    RăspundețiȘtergere
  3. hahaha, te salut de la munca, aici totul merge bine, deci primesc salariul la timp. eu nu simt criza decat in preturi. 4.35 lei/eur e imens si nu e justificat.

    RăspundețiȘtergere
  4. tu esti o exceptie, stiu destui oameni care si-au pierdut locurile de munca, nu-si primesc salariile la timp sau sunt amenintati cu disponibilizarea

    RăspundețiȘtergere