marți, 28 aprilie 2009

Reguli de conduita in RATB

Am permis de conducere si nu fac nimic cu el. De cand l-am luat n-am mai pus mana pe volan sau piciorul pe pedala si imi convine de minune situatia asta. RATB-ul macar este raul pe care il cunosc, oricat de nasol ar fi el. Astfel am ajuns la cateva concluzii legate de mersul cu autobuzul in Bucuresti (posibil sa se aplice si in alta parte, dar ma limitez la ceea ce stiu)

1. Indiferent daca cobori sau nu la prima statie, stai langa usa, in asa fel incat sa blochezi circulatia. Acest tip de comportament este recomandat mai ales blatistilor care stiu sa recunoasca un controlor.

2. Ghiozdanul se tine in spate, nu in mana. In fond este un GHIOZDAN, nu o punga sau o poseta sau mai stiu eu ce. Daca autobuzul nu e aglomerat, lumea nu are motive sa se planga. Daca este aglomerat poti sustine ca ai deranja mai multa lume daca te-ai obosi sa dai ghiozdanul jos din spate. Alta optiune ar fi sa te uiti urat la persoana care se plange (pensionar mai mult ca sigur) si sa-i spui ca iti tii ghiozdanul unde vrea pula ta.

3. Daca n-ai mers cu autobuzul in viata ta si nu stii cum sa ajungi undeva, intrebarea "autobuzul asta ajunge in punctul X" va fi adresata celei mai apropriate persoane cu casti in urechi si neaparat dupa inchiderea usilor. Daca ai nevoie de lamuriri suplimentare sau pur si simplu te plictisesti, poti continua conversatia cu respectiva persoana numai dupa ce isi pune castile la loc in urechi.

4. Muzica la telefon (difuzor adica) nu este acceptata nici macar la modul sarcastic. Castile s-au inventat cu mult inaintea telefoanelor mobile. Singura exceptie este in cazul in care esti cu multi prieteni, cineva asculta manele la telefon si tu ai un telefon mai zgomotos pe care ai melodii care sigur il vor enerva pe individul ascultator de manele (chestii care zgarie pe creier, de genul death metal, grindcore, digital hardcore etc. nu trebuie neaparat sa-ti placa, doar sa-l enerveze pe idiot). Aceasta situatie este foarte posibil sa rezulte in bataie, de aceea este bine sa fii cu mai multi prieteni (sau pur si simplu sa fii in stare sa te bati cu toti sustinatorii ascultatorului de manele).

5. Nu te baga in certurile dintre "pensionari" si "tineretul din ziua de azi". Sunt la fel de idioti si n-ai nimic de castigat daca ii sustii pe oricare din ei. Alternativa ar fi sa le zici ca sunt toti idioti, caz in care iti sar toti in cap si le-ai facut o mare favoare. Nu este un lucru bun sa faci favoruri idiotilor.

6. Nu te obosi sa ii ceri soferului sa deschida usile intre statii decat in caz de maxima disperare. Daca vrea o va face oricum, daca nu, ti-ai racit gura de pomana.

7. Nu iti face niciodata sperante ca ai vreo sansa sa cobori din autobuzul in care esti si sa prinzi autobuzul care este in fata ta, mai ales daca esti in troleibuz. Soferul intotdeauna va merge suficient de incet incat sa cobori din autobuz exact in momentul in care usile celuilalt autobuz se inchid. Usile respective nu se vor deschide de dragul tau.

8. Daca ai de ales, ia metroul.

5 comentarii:

  1. Oh da. Si asta, adaugand mirosul excesiv de transpiratie.. Am crezut ca ma sufoc ieri.

    RăspundețiȘtergere
  2. pfa...si mai sunt vreo 550 de reguli..si te-as si contrazice.

    RăspundețiȘtergere
  3. chiar te rog sa ma contrazici, si stiu ca mai sunt 5000 de reguli, astea sunt doar printre cele mai importante

    RăspundețiȘtergere
  4. stiu ca scriu rar, dar nu chiar atat de rar

    RăspundețiȘtergere