miercuri, 29 august 2007

SF

De foarte mult timp ma preocupa acest subiect: ipocritii si incuiatii care au ceva cu literatura Science-Fiction. Un loc aparte in inima mea il ocupa profesorii de literatura care, nu stiu de ce naiba, se comporta cu acest gen de literatura ca inchizitorii cu vrajitoarele. Probabil 75% din cei care citesc asta se incadreaza in categoria celor care nu considera SF-ul ca fiind literatura adevarata.
Dragii mei, va rog foarte mult, aratati-mi diplomele de doctori in litere si dati-mi definitia literaturii "adevarate" sau taceti din gura. Accept faptul ca nu va place SF-ul, dar nu accept faptul ca sunteti idioti si nu va dati seama ca e o chestie de gusturi. In mod automat cineva care citeste SF este un idiot deoarece aia nu e literatura adevarata si un om cult ar trebui sa citeasca Dostoievski, Marin Preda si mai-stiu-eu-ce-dracu.
Va multumesc foarte mult voua, oamenilor culti pentru ca ma ajutati sa revin pe calea cea buna si sa citesc romane adevarate, care nu imi stimuleaza in nici un fel imaginatia si care ar fi putut fi scrise de orice prost care a asistat la niste evenimente asemanatoare celor prezentate in roman. Aceasta este parerea mea despre literatura voastra "adevarata", dar spre deosebire de anumiti idioti eu nu incerc sa-mi impun parerea asupra nimanui.


Si ca sa lamuresc folosirea termenului de "ipocrit" la inceput, o sa pun o intrebare simpla: Cati dintre voi, cei care condamnati SF-ul, ati vazut filme de genul "Star Wars", "E.T." etc.? Si cati dintre voi au spus macar odata in viata ca filmele sunt pentru prosti si mai bine citesti o carte?

Un comentariu:

  1. omule ai ABSOLUTA dreptate!!!! sunt total de acord cu tine- mai ales ca stiu din proprie experienta ce inseamna sa ti se spuna ca esti tampita pentru ca citesc S.F. sau horror. keep up with the good work. kisses kassandra

    RăspundețiȘtergere