duminică, 30 noiembrie 2008

Romanul s-a nascut antrenor de fotbal

Tin minte ca, nu demult, toti romanii erau maniaci cu jucatul la loto. Desigur ca niciunul nu castiga, dar ei erau insistenti. Acum, chipurile, s-au desteptat si si-au luat destinul in maini. Cu alte cuvinte s-au hotarat ca, in loc sa parieze pe niste numere, sa parieze pe cunostintele lor in materie de fotbal. Astfel a aparut mania pariurilor sportive.
Nu stiu de ce toti romanii se cred experti in fotbal, ca eu n-am auzit de nimeni care sa castige bani din asta. Desigur ca, romanii nici de data asta nu se lasa mai prejos si sunt insistenti. Atat de insistenti incat sa justifice povestioara de mai jos.
Alaltaieri(sau ceva de genul, cred ca joi), eram in troleibuz si soferul opreste in statie. Pana aici nimic neobisnuit dar, in clipa in care opreste troleibuzul, soferul fuge din el. Acum sa ne punem in pielea unui calator care statea mai in spate decat mine, care stateam chiar langa cabina. Omul vede ca se face verde si nu ne miscam, ne depaseste un alt troleibuz (nu inteleg cum) si se face rosu din nou. Omul, vine in fata sa verifice ce face soferul, iar eu cand il vad imi scot casca de pe ureche si ii zic:
-Soferul a fugit.
-La buda? Intreaba respectivul calator.
-Nu...
Calatorul se uita ciudat la mine.
-La pariuri, continui eu.
Calatorul se uita in cabina, necrezandu-ma. Tipa cu care era exclama: "Foarte tare". Mai trece putin timp si soferul iese, inevitabil, din casa de pariuri, sub privirile uimite ale pasagerilor. Se urca la volan si porneste. In acest moment, in mod straniu, nu se rascoala tot troleibuzul. Oare erau prea uimiti sau pariatul este un lucru pe care il accepta? Presupun ca nu vom stii niciodata.


Deoarece mie momentan nu-mi merge netul acasa, pentru acest articol le multumiti lor: The moood

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu