sâmbătă, 23 iunie 2007

MORI!


Exista persoane care stiu cand sa moara. Nu conteaza ca se sinucid, sau mor de boala, sau sunt impuscati, dar mor la momentul potrivit, poate chiar un pic cam prea devreme. Pe de alta parte exista persoane care chiar nu stiu cand sa o dea naibii de treaba si sa-si traga vreo 5 gloante in cap.
In prima categorie se regasesc nume care au devenit legende deja, nume cum ar fi Freddie Mercury (din categoria murit prea devreme, vedeti si voi ce a ajuns Queen fara el, si ma intreb daca nu cumva ar fi ajuns asa si daca mai traia Mercury), Kurt Cobain (daca mai traia vreun pic, Nirvana s-ar fi destramat si ar fi murit si legenda Nirvana), John Lennon (tocmai se pregatea sa scoata album cu draga lui nevasta Yoko Ono... ati fi vrut sa auziti asa ceva?). Numele acestea au in comun faptul ca au devenit legende, oameni pe care pur si simplu trebuie sa ii respecti, oricat i-ai fi detestat daca mai traiau.
Pe de alta parte avem oamenii care au trait prea mult si au inceput sa faca prostii, oameni pe care daca vrei sa ii respecti trebuie sa iti imaginezi ca sunt morti de ceva vreme. Nu pot sa ii iert pe James Hetfield si pe Lars Ulrich pentru ca s-au dezalcoolizat. Metallica isi pierde incetul cu incetul fanii, satui sa vada cum Metallica a ajuns de la cea mai tare formatie de metal din lume la un brand nenorocit. Eu nu ma consider fan Metallica, un fan adevarat i-ar trage un glont in cap lui Hetfield pana nu e prea tarziu (e doar o problema de timp pana cand o sa vedem Metallica featuring Timbaland sau alte prostii de genul asta). Sa faca documentar cu ei mergand la psihiatru... ok, poate fanii vor sa vada oamenii din spatele "legendei", dar sa il vanda, asta e o mare porcarie. Puteam sa ii iert pentru St Anger, pentru ca au declarat ca le place cum suna si "n-au mai cantat asa de la moartea lui Cliff Burton", dar pentru restul porcariilor nu.
Metallica nu e singurul exemplu, dar este cel mai graitor. Si nu, nu instig la uciderea membrilor formatiei (desi ar fi frumos). Doar va rog sa va imaginati cum ar fi fost daca Hetfield ar fi murit dupa lansarea albumului ReLoad, dupa The Black Album sau pur si simplu inainte de dezalcoolizare. Numele Metallica nu te-ar fi dus cu gandul la "idiotii aia care ar suge p**a in concerte pentru un ban in plus", ci probabil ti-ar fi starnit o lacrima, gandindu-te la acea formatie care ar mai fi avut atat de mult de oferit (tu nestiind ca urmau sa o dea in bara la modul cel mai urat).


Nu exista legende vii, exista doar oameni care au loc asigurat pe lista de legende cu conditia sa moara inainte sa faca o prostie.

P.S. As vrea sa ma scutiti de comentarii stupide la acest post, stiu ca o sa enervez pe multa lume, dar stiu si ca intr-un fel dubios si morbid am dreptate. Aici nu e vorba de oameni care ar trebui sa moara, e vorba de oameni care si-au ratat sansa la nemurire. Nu eu hotarasc cine moare si cine traieste si, oricat de incredibil ar parea, sunt constient de chestia asta.


Later edit, dupa concertul The Cult: exista si trupe care dupa N ani de activitate inca suna mai bine decat multi alti dobitoci, mentionez Billy Idol, The Cult si Laibach (care nu isi arata varsta din niciun punct de vedere), singurii pe care i-am vazut pe viu, si care au fost cele mai misto concerte la care am fost, mult peste Deftones, Sepultura, Ill Nino, Incubus si Placebo (e vorba de trupe cunoscute international aici)

8 comentarii:

  1. Uuu, te inspir :>
    Imi stii deja parerea.
    Someone get C.M. his health back :(

    RăspundețiȘtergere
  2. ai uitat de axl si vanilla ice :>

    RăspundețiȘtergere
  3. In aceiasi ordine de idei, trebuia sa mentionezi ceva si de legenda Mayhem, Dead :))

    RăspundețiȘtergere
  4. in aceeasi ordine de idei n-am ascultat mayhem in viata mea, asa ca nu sunt persoana potrivita sa vorbeasca despre el

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa este. Aici nu te pot contrazice si nici nu mai am ce adauga. Si nici macar sa mai intreb ceva. Uite un comentariu interesant-si dureros poate-printre multe neinteresante.

    RăspundețiȘtergere
  6. billy idol? te consider gay si prost.

    RăspundețiȘtergere